cartofi

Cartofi umpluți la cuptor

11/26/2014 05:35:00 p.m.

Este a doua oară când fac cartofi copți la cuptor, așa că m-am hotărât să vă arăt și vouă această rețetă, pentru că, pe lângă faptul că este foarte bună, și arată foarte bine :) e foarte ușor de realizat cu ingrediente pe care le avem cu siguranță în casă, dacă nu, improvizăm cu ce avem ;)

Exact asta imi place la această rețetă, că umplutura poate varia în funcție de preferințe, poate conține ciuperci, carne tocată, afumătură, legume călite, piept de pui, usturoi, orice tip de brânză, porumb, măsline, și lista poate continua.

Ingredinte:
3 cartofi ( sau câte porții doriți voi)
3 linguri unt
1 ceapă mică
100 grame bacon (șuncă, cărnaț sau ce doriți)
150 grame cașcaval ras
1 linguriță paprika
sare
piper

1. Luăm cartofii și îi spălăm bine de tot, apoi îi punem într-o tavă de cuptor , îi înțepăm cu o furculiță, și îi lăsăm la cuptor pentru aproximativ 60 de minute la 200 de grad, până vedem că intră ușor furculița în ei.


2. Îi scoatem din cuptor, tăiem cu un cuțit un dreptunghi pe fiecare cartof, iar apoi îi scobim cu o linguriță , lăsând un strat de 1 cm grosime de cartof. Cartoful scobit îi punem într-un vas separat, și îi condimentă cu sare și piper.

3. În fiecare cartof încă fierbinte, punem puțin unt care să se topească și să curgă în tot interiorul lui.


4.Tăiem ceapa mărunt și o punem la călit în 2 linguri de unt. Adăugăm apoi și baconul și mai călim totul până se rumenește baconul, apoi adăugăm paprika și luăm de pe foc .


5. Adăugăm ceapa cu baconul peste miezul de cartofi , apoi adăugăm și 100 grame de cașcaval ras, și amestecăm bine compoziția.


6. Cu compoziția obținută umplem fiecare cartof, peste care apoi presărăm cu restul de cașcaval ras, și mai dăm totul la cuptor la 200 de grade pentru 20-30 de minute, până se rumenește cașcavalul.


Așa au arătat cartofii mei după 20 de minute la cuptor:). Sunt delicioși alături de o lingură de smântână, sau sosul preferat. 


Poftă bună vă doresc ! 


You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.