desert

Prajiturele cu dovleac glazurate

12/09/2016 08:24:00 p.m.

Aceste prajiturele cu dovleac glazurate sunt peste asteptari de gustoase si aromate, fiind foarte similare cu turta dulce dar mult mai pufoase, pur si simplu ti se topesc in gura.



Dupa doua portii mari de piure de dovleac care trebuiau consumate pentru ca ador sa fac deserturi cu el in aceasta perioada, am dat si de aceasta banala reteta de fursecuri, asa credeam eu la inceput, dar sunt printre cele mai bune prajiturele facute vreodata, iar cei ce le-au gustat mi-au spus acelasi lucru.



Daca doriti ca prajiturelele sa fie mai sanatoase, ele pot fi servite si fara glazura, vor fi mai putin dulci dar la fel de pufoase si aromate.

Ingrediente:
300 g faina alba
5 g bicarbonat sodiu
5 g praf de copt
10 grame All Spices (scortisoara, nuscoara, cuisoare)
3 g sare
100 g unt la temperatura camerei
200 g zahar tos
1 ou
5 ml esenta vanilie

Glazura:
200 g zahar pudra
15 g unt topit
5 ml esenta vanilie
40 ml lapte

1. Pornim cuptorul la 175 grade C sau 350 grade F. Amestecam faina, bicarbonatul, praful de copt, sarea si combinatia de scortisoara cu nuscoara si cuisoare macinate.


2. Intr-un bol separat amestecam untul moale cu zaharul. Peste el adaugam esenta de vanilie, oul si piureul de dovleac.


3. Adaugam ingredientele uscate peste cele umede si amestecam sa se omogenizeze.


4. Intr-o tava de cuptor tapetata adaugam cate o lingura din compozitia obtinuta. Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute, pana ce marginile prajiturilor devin usor rumene.


5. Intre timp facem glazura, zaharul pudra cu esenta de vanilie si untul topit se amesteca bine, si adaugam cate o lingurita de lapte pe rand pana obtinem o pasta groasa.


6. Se scoate tava de la cuptor cand prajiturelele sunt foarte usor rumene pe margini, nu le lasati prea mult pentru ca nu vor mai fi la fel de pufoase. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei iar apoi se glazureaza fiecare prajiturica.
! Daca prajiturile sunt calde, glazura nu va sta pe ele pentru ca se va topi.


Peste glazura proaspat intinsa peste prajiturele puteti adauga putina scortisoara sau nuci macinate, cacao, nuca de cocos, bombonele colorate sau ce doriti.


Eu am presarat scortisoara si nuca pe cateva, stiind ca lui Mihai ii place mult nuca si le va alege pe acelea prima data, iar eu cele cu scortisoara, alaturi de cafeluta de dimineata...


Iar interiorul moale si pufos arata cam asa... se vede cat de aromate erau, mirodeniile si-au facut treaba excelent.


Din compozitia de mai sus se obtine o mare cantitate de prajiturele, in jur de 30-36, dar puteti injumatati cantitatile daca vi se par prea multe, noi dupa ce le-am gustat nu ni s-au mai parut asa multe, au trecut foarte repede si le-am impartit si cu prietenii.

Lista nutritionala per prajiturica glazurata este urmatoarea:


  Nutritional Facts
   
   Calories 101

   Servings 36




    %Daily Value*
Total Fat 3 g
5 %    
     Saturated Fat 2 g
9 %    
Cholesterol 12 mg
4 %    
Sodium 93 mg
4 %    
Potassium 4 mg
0 %    
Total Carbohydrate 17 g
6 %    
     Dietary Fiber 0 g
2 %    
     Sugars 11 g

Protein 1 g
2 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.




You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.