aperitiv

Rulada de pui cu crema de branza si rosii deshidratate

1/19/2016 07:59:00 p.m.

Un aperitiv de care pur si si simplu m-am indragostit, de cand l-am descoperit il gatesc cu orice ocazie, zi de nastere, weekend, sarbatori sau pur si simplu pentru cina.

Daca nu dispuneti de rosii dezhidratate, le puteti ignora sau inlocui cu putin ardei rosu.


In comparatie cu cordon bleu-ul de pui care este umplut cu cascaval, acesta este cu multa crema de branza, care, si atunci cand este rece, este mai moale si cremos decat cascavalul, ceea ce face puiul mult mai umed si aromat, un aperitiv perfect de pui pentru orice ocazie.


Cu siguranta o sa va placa si voua aceasta reteta, iar faptul ca este gatit doar la cuptor, face din ea o reteta mult mai atragatoare, nu? nefiind nevoie de o baie de ulei si de un pui unsuros.

Au nevoie de un minim efort dar rezultatul este maxim.

Ingredinte:
3 piepti de pui
150 grame crema branza
3-4 rosi dezhidratate
2-3 bucati salam/carnat (optional)
1/2 lingurita oregano uscat
sare si piper
paprika
3 linguri pesmet

1. Pieptul de pui in taiem in lungimenu de tot, apoi il intindem si il batem pe ambele parti acoperit de o punga de plastic, pana devine subtire si usor de modelat.

Il condimentam cu sare, piper si paprika.
Crema de branza la temperatura camerei o amestecam cu rosiile dezhidratate, salamul bucatele (daca folosim) si oregano.



2. Ungem fiecare fasie de piept de pui pe jumatate cu crema de branza amestecata cu rosiile dezhidratate si rulam.


3. Rulourile de pui le tavalim prin pestem si le asezam intr-o tava de cuptor unsa cu o lingura de ulei sau tapetata cu hartie de copt.


In cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius adaugam pieptul de pui acoperit cu o folie de aluminiu pentru 20 de minute, dupa care scoatem folia si mai lasam puiul pentru alte 20 de minute, pana se rumeneste putin pesmetul.


Servim atat cald cat si rece, ca aperitiv sau fel principal, absolut superb, satisface toate gusturile.
Un sir infinit de felii din rulada de pui umpluta cu crema de branza :)


Retetele de acest gen sunt preferatele noastre, se fac atat de usor si rapid, in 15 minute ele sunt la cuptor, timp in care ne ocupam de garnitura, obtinand in acest fel un preparat foarte gustos, satios si aratos.


Poate fi adaugat pe platoul cu aperitive la diferite evenimente sau servit la cina, nu veti da cu siguranta gres cu el, iar rezultatul este garantat unul excelent.

Lista nutrientilor pentru 3 porti de rulada de pui cu crema de branza si rosii deshidratate este urmatoarea:

  Nutritional Facts
   
   Calories 358

   Servings 3




    %Daily Value*
Total Fat 19 g
29 %    
     Saturated Fat 9 g
44 %    
Cholesterol 105 mg
35 %    
Sodium 1987 mg
83 %    
Potassium 31 mg
9 %    
Total Carbohydrate 13 g
4 %    
     Dietary Fiber 1 g
5 %    
     Sugars 3 g

Protein 31 g
63 %    
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate.



You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.