fel principal

Pui chinezesc cu miere și ghimbir

1/07/2015 11:10:00 p.m.

Sunt convinsă că mulți dintre voi sunteți deja familiarizați cu această rețetă, se regăsește în toate meniurile restaurantelor chinezești, este chiar, una dintre cele mai cunoscute preparate chinezești.

Este foarte gustoasă, îmi place să adaug la ea fie ardei, fie ananas, pe care îl călesc foarte puțin în ulei sau unt, înainte de a prepara sosul, o reteta care merita salvata.


Sper că și voi iubiți mâncarea chinezească, dacă până și mama mea o mănâncă cu mare plăcere :), nu m-am așteptat să îi placă din prima această rețetă, ea nefiind obișnuită să mănânce pui cu sos dulce :)), dar chiar i-a plăcut această rețetă, și mamei și tatălui meu :)

Ingrediente:
1 piept de pui
1 ardei
felii de ananas (opțional)
ulei pentru prăjit
2 linguri susan (opțional)

Aluat:
1 ou
4 linguri amidon
2 linguri făină
1 linguriță praf de copt
1/2 cană apă
1/2 linguriță sare

Sos:
3 linguri miere
2 linguri ulei măsline
2 linguri ghimbir proaspăt ras
1 linguriță sare
1 linguriță oțet de orez
2 linguri sos de soia
1/2 cană apă
1/2 linguriță amidon amestecat cu 1 lingură apă

1. Tăiem pieptul de pui fâșii mici, dreptunghiulare, de aprox 2x3 cm.


2. Amestecăm toate ingredientele de la Aluat într-un bol, până obținem un aluat asemănător cu cel de clătite, dar puțin mai gros. Punem apoi bucățile de pui în aluatul rezultat.

3. Prăjim pe rând puiul în uleiul fierbinte, până devin aurii, apoi le scoatem pe un șervețel de bucătărie.

4. Într-un vas separat amestecăm ingredientele pentru sos, fără amidon însă. Tăiem ardelul fâșii, și îl punem la călit într-o tigaie cu lingură de ulei. Aici putem adauga si bucati de ananas.

5. Îl călim pentru 2 minute, apoi adăugăm sosul cu miere peste el, iar peste alte 2 minute, adăugăm și amidonul dizolvat în apă.

6. Amestecăm bine sosul, v-om vedea cum prinde consistenta. Îl lăsăm să mai fiarbă pentru 2-3 minute iar apoi îl luăm de pe foc și îl adăugăm peste bucatile de pui prajite.


Înainte de servire, se pot adăuga și câteva semințe de susan . Această rețetă de pui se poate servi cu o garnitură de orez, quinoua, cartofi copți sau prăjiți, chiar și cu niște legume sotate.


Îmi place că folosesc des ghimbir proaspăt, ador aroma picantă și răcoritoare, și mirosul plăcut parfumat al ghimbirului. Ghimbirul îl folosim foarte des și atunci când simțim că ne ia o răceală sau ne doare gâtul, în combinație cu lămâie și miere, ajută foarte mult la întărirea sistemului imunitar, astfel putem preveni răceala și gripa, având și un gust plăcut, dulce-acrișor-picant . 



You Might Also Like

0 comments

Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.