Placinta cu dovleac sau Pumpkin pie, asa cum o cunoaste toata lumea, este vedeta toamnei, odata ce dovleacul da navala in magazine si piete, gandul meu e la aceasta placinta gustoasa.
Este extrem de pufoasa, aromata si gustoasa, si se face relativ usor. Reteta este inspirata de aici.
Daca inca nu ati gasit reteta perfecta cu dovleac pentru Halloween-ul de anul acesta, incercati aceasta placinta, nu veti fi deloc dezamagiti, nici de gust nici de aspect.
Ingrediente blat:
150 grame faina integrala
2 linguri zahar
un praf sare
100 grame smantana + 5-6 linguri apa rece cu gheata
1/2 lingurita seminte de in/nucsoara/cuisoare/scortisoara (optional)
Compozitia de branza:
200 grame ricotta
3 linguri zahar pudra
3 oua
Compozitia de dovleac:
2 oua
400 grame piure dovleac
150 grame zahar
100 ml lapte
sare + scortisoara
10 grame gelatina
Sa nu va sperie lista lunga de ingrediente, nu e deloc complicat de facut, iar ingredientele sunt relativ usoare. Piure de pumpkin gasim fie conserva, fie o obtinem prin coacerea dovleacului la cuptor, revin cu metoda cat de curand :).
1. Pentru blat/crusta amestecam toate ingredientele pana obtinem o compozitie groasa, pe care o punem intr-o tava rotunda, si o apasam bine cu mana. Dam tava la cuptor la 180 de grade pentru 15 minute.
O luam de la frigider, se scoate usor din tava, se sectioneaza si se serveste :). Vom obtine 8 felii mari si frumoase.
Va doresc un Halloween frumos, si pofta mare la 'pumpkin', daca sunteti fani ;).
Lista nutrientilor pentru 8 serviri mari si gustoase:
Nutritional Facts
Calories 289
Servings 8
| |
%Daily Value*
| |
Total Fat 9 g |
14 %
|
Saturated Fat 5 g |
24 %
|
Cholesterol 139 mg |
46 %
|
Sodium 381 mg |
16 %
|
Potassium 171 mg |
5 %
|
Total Carbohydrate 44 g |
15 %
|
Dietary Fiber 3 g |
12 %
|
Sugars 29 g | |
Protein 10 g |
19 %
|
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate. |
0 comments
Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.