Reteta de hummus este extrem de usoara formata in general din: naut, susan, ulei de masline si zeama de lamaie.
Acest tip de fasole iti poate imbunatati nivelul energiei datorita continutului de fier. Acest lucru este important in mod deosebit pentru femei, intrucat ele pierd mult fier in perioada menstruatiei, dar si pentru femeile insarcinate, cele care alapteaza si pentru copiii in crestere
Datorita nautului, humusul este foarte bogat in proteine si fibre, care ajuta la regalarea nivelului de zaharului din sange, iar continutul de fier care iti da multa energie.
Dieta care conţine năut are efecte antioxidante şi antistres, normalizează tranzitul intestinal, protejează împotriva bolilor de inimă, reglează somnul şi previne diferite forme de cancer.
De asemenea, nautul ajuta digestia si este bogat in vitamine si minerale, si poate inlocui cu succes carnea.
Sper ca v-am convins sa incercati aceasta reteta doar datorita beneficiilor aduse de naut, sa nu mai spun de cele ale susanului sau chiar si cele ale sucului de lamaie si uleiului de masline.
Este extraordinar de bun pe niste crochete de paine, nachos, biscuiti sau chiar cu baby carrots daca doriti varianta cea mai sanatoasa.
Ingrediente:
200 grame naut fiert/ conserva
1 lamaie mica
1 linurita tahini (reteta mai jos)
1 catel usturoi
2 linguri ulei de masline
1/2 lingurita chimen (optional)
sare
1. Incepem prin a prepara crema de susan (tahini): prajim 100 grame de susan in cuptor la 165 de grade (mic spre mediu) pentru 3-5 minute pana susan devine putin argintiu. Aveti grija ca se poate arde foarte repede, puteti amesteca usor dupa 2 minute, pentru a fi se face uniform.
| |
Il depozitam intr-un recipient si se pastreaza foarte bine la frigider , in reteta noastra v-om avea nevoie doar de o lingurita din el.
Daca vi se pare ca va ia prea mult timp sa mai prajiti susan,iar apoi sa il blenduiti, tahini se gaseste si in magazine gata preparat, nu stiu exact unde l-ati gasi, dar puteti intreba in supermarketuri, astfel, reteta se va face mult mai repede.
Eu am aceasta cantitate deja facuta de tahini, din care pot prepara aproximativ de 5 ori hummus.
Adaugam si nautul bine fiert in apa cu sare, sau gata fiert din conserva daca doriti, si blenduim din nou.
| |
Se serveste cu putin ulei se masline si paprika dulce, sau afumata, este atat de gustos, si se poate servi in atat de multe feluri, nu ai cum sa te saturi de el.
- simplu pe paine prajita, alaturi de niste legume proaspete,
- cu nachos sau chips,
- ca sos in sandvisuri, inlocuind maioneza sau alte sosuri din comert,
- ca dressing de salata in care puteti sa mai adaugati putin iaurt, bucati de pui
- la umplutura din ouale umplute, puteti adauga cateva linguri de hummus, ies excelent
Puteti gasi multe alte idei si pe internet, daca doriti. Sa vedem acum si lista nutrientilor pentru acest preparat:
Lista nutrientilor per servire, 1 lingura (15 grame)
Nutritional Facts
Calories 25 | |
%Daily Value*
| |
Total Fat 1.4 g |
2 %
|
Saturated Fat 0.2 g |
1 %
|
Cholesterol 0 mg |
0 %
|
Sodium 57 mg |
2 %
|
Potassium 34 mg |
0 %
|
Total Carbohydrate 2.1 g |
0 %
|
Dietary Fiber 0.9 g |
3 %
|
Sugars 2 g | |
Protein 1.2 g |
2 %
|
* The Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet, so your values may change depending on your calorie needs. The values here may not be 100% accurate. |
0 comments
Aici poți lăsa un mesaj cu părerea ta referitoare la acest preparat.